Adsense

Knutselen: Open haard

Morgen is het alweer zover! Dan komt de goede Sint weer aan in ons land. En dat betekent natuurlijk dat alle kinderen hun schoentje weer mogen zetten...

Nu hebben niet alle kinderen een open haard in huis om hun schoen voor te zetten. Dat kan natuurlijk worden opgelost door je schoen voor de verwarming te zetten. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een leuke open haard knutselen!

Hier heb je de volgende spulletjes voor nodig:

- grote kartonnen doos
- gekleurd papier
- stiften / kleurtjes
- schaar
- lijm / plakband
- wc rolletjesEn nu aan de slag:

Je begint met het in vorm brengen van de kartonnen doos. De bovenkant - die open is - wordt de voorkant van de open haard. Als je kartonnen flappen aan de bovenkant hebt zitten kun je deze of helemaal afknippen of gedeeltelijk naar binnen vouwen zodat de opening van de open haard iets kleiner wordt. 


Zodra de kartonnen doos helemaal gevormd is zoals jij wilt kun je deze helemaal bekleden met papier. Het mooiste is als je hiervoor bruin papier gebruikt voor de buitenkant en zwart papier voor de binnenkant.

Gebruik lijm voor het vastplakken van het papier en als het niet stevig genoeg blijft zitten gebruik je plakband op de randjes.

Nu kun je op de buitenkant allemaal stenen tekenen en inkleuren in een kleur bruin die donkerder is dan het papier. Zorg dat de stenen van elkaar verspringen.Als je het leuker of makkelijker vind kun je ook stenen knippen uit gekleurd papier en deze op de open haard plakken. Misschien vind je het zelfs leuk om de stenen er op te verven! De buitenkant is nu klaar.

Om de open haard helemaal af te maken is het leuk om er een haardvuur in te maken. Maar dit hoeft natuurlijk niet.

Knip rood, oranje en geel papier uit in de vorm van vlammen en plak deze aan de binnenkant van de doos onderin, over elkaar vast.Lijm gekleurd papier over wc rolletjes heen en bewerk deze eventueel nog met stift en kleurtjes om zo mooie stukken hout te maken. Plak de wc rolletjes onderin de open haard. 
Knip nu nog wat vlammen uit gekleurd papier en lijm deze op elkaar vast. Plak de vlammen vervolgens op de wc rolletjes.


En klaar is de open haard!Nu kun je een mooie kleurplaat gaan maken om in je schoen te doen die je gaat zetten voor je mooie eigengemaakte open haard...

Veel knutsel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten