Adsense

Knutselen: Sinterklaas vlaggetjesslinger

Heel erg leuk en gemakkelijk om zelf te maken: een vlaggetjesslinger. Je kunt er heel erg leuk de woonkamer mee versieren.    

Wat heb je nodig?


- gekleurd (dik) papier
- stiften / kleurtjes
- evt. inpakpapier / sint plaatjes
- evt. sinterklaas stickers
- schaar
- evt. lijm
- perforator
- touw


Hoe maak je het?

Knip langwerpige driehoeken uit het gekleurde papier. Natuurlijk in allerlei verschillende kleuren. Teken eventueel eerst een driehoek op het papier en knip deze dan uit. Het is natuurlijk het mooiste als de vlaggetjes even groot zijn. Gebruik daarom het eerste vlaggetje als sjabloon om de rest van de vlaggetjes af te tekenen.

Als je alle vlaggetjes hebt uitgeknipt begin je aan het leukste gedeelte: Het versieren! Kleur met stiften en of kleurtjes leuke sinterklaas tekeningen op de vlaggetjes. Je kunt eventueel ook leuke plaatjes uitknippen uit bijvoorbeeld inpakpapier en deze met lijm op de vlaggetjes plakken. Daarnaast kun je ook leuke stickers op de vlaggetjes plakken.
Zodra alle vlaggetjes versierd zijn kun je er met de perferator gaatjes in maken. Doe dit 1 gaatje per keer. Twee gaatjes per vlaggetje. Daarna kun je de vlaggetjes aan een stuk touw rijgen.

Klaar! 
Hang je vlaggetjesslinger op een leuke plek op. Je kunt bijvoorbeeld ook een slinger maken voor aan je eigengemaakte openhaard.


Heel veel knutselplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten